Paistetut kirjolohi medaljongit

Paistetut Kirjolohi medaljongit, sitruunamehulla maustettu ruohosipuli-tilli ranskankermakastike, paahdettuja perunoita ja juureksia
4 hengelle valmistusaika 1 tunti
Kirjolohi medaljongit on helppo valmistaa ihan perus arkiruokana. Ruohosipuli-tilli ranskankermakastike paahdetuilla juureksilla antaa hienon makuelämyksen Benella kirjolohen kaverina.

Ainekset
N. 1-1,5 kg Benella kirjolohta

1 kg kiinteää perunaa
3 kpl porkkanaa
1 lanttu
1 bataatti
2 sipulia
1 rkl hunajaa

1 prk ranskankermaa
5 kpl tillinoksia
ruohosipulia
½ sitruuna
1tl sokeria
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Paistamiseen kirkastettuavoita tai rypsiöljyä ja lisää paiston loppuvaiheessa muutama pienikuutio voita maustamiseen, ennen kalan pannulta ottamista.

ohje
leikkaa kirjolohesta n.5cm. levyisiä annospaloja. Paahda kuumalla paistinpannulla perunoita ja juurestikkuja. Mausta juurekset suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Laita juurekset ja perunat uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi. Sekoita keskenään ranskankermaan tilli-ja ruohosipulisilppu, sitruunamehu ja mausteet
Laita kastike maustumaan kylmään
Paista lohimedaljongit voi-öljy seoksessa ensin nahkapuoli alaspäin. Käännä ympäri ja paista toinenkin puoli n. 3min per puoli. Mausta merisuolalla ja mustapippurilla
Kokoa annos vadille tai puulaudalle. Juurekset alle ja kirjolohimedaljongit limittäin päälle
Koristele tillin- ja ruohosipulin varsilla. Kastike kannattaa laittaa tarjolle erikseen omassa kulhossa