Benella kirjolohi sipsit ja siitakesienikastike

Pariloidut kirjolohisipsit, siitakesienikastike ja pottuvoita
4 hengelle valmistusaika 1 tunti
Pariloidut kirjolohisipsit on todella maukas ja nopea valmistaa.
Benella kirjolohen mahtavaa makua korostaa vielä hienoarominen Siitakesienikastike

ainekset
N. 1-1,5kg Benella kirjolohta

500g siitakesieniä tuoreena
2 dl kermaa
1 sipuli

1kg jauhoista perunaa
2dl maitoa lämmitettynä
250g voita, kylminä kuutioina

1 kpl parsakaalia
1 kpl kukkakaalia. keitä kasviksia n.4-6 min.
1 sitruuna koristeen, josta voi lisätä omanmaun mukaan
merisuolaa, hienoa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja

Ohje
Keitä perunat kypsiksi merisuolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta perunat. Lisää joukkoon lämmitetty maito ja vatkaa soseeseen sulatettu voi. Paista siitakesieniä pannulla voissa ja lisää sipulisilppu
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää kerma. Keitä kastiketta vähintään 20 minuuttia.
Keitä kukkakaali nuput suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 4 minuuttia ja lisää parsakaali nuput joukkoon. Keitä vielä 3 minuuttia. Kaada vesi pois ja jätä kannen alle hautumaan siksi aikaa, kun pariloit kirjolohisiivut. Leikkaa kala ohuiksi siivuiksi ja lisää kuumalle pannulle merisuolaa
paahda ohuet kirjolohisiivut nopeasti ( n. 20 sekuntia /puoli)
Kokoa annos ja nauti maukkaasta terveellisestä Benella kirjolohi annoksesta