
Mustikka graavattua Benella Siikaa ja paistettua Siitakesientä
4 hengelle Valmistusaika 30 minuuttia+ 1 vrk Graavantumis aika
Graavattu Mustikkasiika on todella maukas juhlaruoka, joka tarjoiltuna saaristoleivän kanssa antaa näyttävän kokonaisuuden pitopöytään
Ainekset
N. 1-1,5 kg suomustettua Benella siikafilettä
1 rkl merisuolaa
1 dl mustikoita
1 tl sokeria
200 g Siitakesieniä
ruohosipulia maun mukaan
Ohje
Laita Siikafileet tuorekelmun päälle ja mausta merisuolalla ja sokerilla
Levitä murskatut mustikat kalafileille
Kääri fileet tiiviisti tuorekelmuun ja laita pieni paino päälle
Anna maustua/ graavaantua yön yli tai 12 tuntia
Poista mustikkamurske kalojen pinnalta ja leikkaa ohuiksi siivuiksi
Paista Siitakesienet voissa ja mausta suolalla ja mustapippurilla
Tarjoile mustikkagraavattu siika saaristolaisleivällä ja paistetuilla Siitakesienillä
Koristele ruohosipulisilpulla ja sitruunasiivuilla